Meni, ez a mondat a lényeg: nem a módszer maradt meg, hanem a tudás, hogy meg tudod csinálni. Ezt felszereléssel nem lehet megvenni.
Szakáll, a bakancs jó példa arra, hogy mit érdemes egyszer megvenni és mit háromszor. Az A-B-C terv pedig többet ér, mint a felszerelés fele: a legtöbb baj nem attól lesz, hogy nincs mid, hanem hogy nincs hova.
Ami mindkettőtökből kijön: az igazi különbség nem a készlet, hanem hogy van-e kipróbált terved.
Aki panelben ül és nincs hova mennie, annak mi az első lépés szerintetek?
Ez a “bezabál valamiből” pont a lényeg, és jó, hogy kimondtad.
Amit én is így csinálok: egyszerre egy fajt, kis mennyiséggel kezdve. Nem azért, mert az ember rögtön mérgezőt szed, hanem mert a szervezet sem szokta meg, és egy hirtelen nagy adag olyan tünetet is ad, amiből aztán nem lehet kihámozni, mi okozta.
A februártól októberig tartó sáv reális, és pont ezért érdemes a szezon elején elkezdeni: akkor még kevés dolog van kint, könnyebb megjegyezni, melyik micsoda.
Az időhiány meg ismerős. Én sem tudok annyit foglalkozni ezzel, amennyit szeretnék, de ez pont az a terület, ahol évekre elosztva is összeadódik a tudás.
1 kedvelés
Nagyon jó!én például szívesen tanulok uj készségeket,meghallgatni mások véleményét,ők hogy csinálják/csinálták volna adott szituációban!